El Grup Municipal Socialista porta al plenari de juny una moció Joves Socialistes de La Vila Joiosa

Imatge de la biblioteca Cristóbal Zaragoza presa de Villajoyosa.tv

Com diguerem el passat mes de maig, hem elaborat una moció per que siga duta per la regidora del Grup Municipal Socialista i membre de l’executiva de JSPV – La Vila Joiosa MªÀngels Gualde al plenari d’este mes de juny.

 

En la moció sol·licitem l’habilitació de nous llocs d’estudi i l’apertura de la casa de Cultura i de la Casa de la Joventut durant més hores.

 

Ací la copiem:

Na Mª Àngesl Gualde i Orozco, regidora del Grup Municipal Socialista, presenta la següent proposta a consideració del Plenari:

PART EXPOSITIVA:

Com tots sabem, els llocs destinats per a l’estudi individual o col·lectiu són escassos a La Vila Joiosa. Esta situació és la causant de què, durant el curs acadèmic els llocs d’estudi estan de gom a gom: menuts fent deures per a l’escola, grups de treball que busquen informació a la Biblioteca o a la Casa de la Juventut als ordinadors, gent que prepara les seues oposicions…

Però aquesta anterior qüestió s’agrava si parlem dels mesos següents: juny, juliol, agost i principis de setembre. Durant aquest període de temps, s’acumulen diverses circumstàncies: els xiquets tenen els últims exàmens de la tercera avaluació, els alumnes de batxillerat preparen la prova de selectivitat, els universitaris estudien per als exàmens parcials del segon quadrimestre i anuals, la gent es presenta a oposicions i fa l’últim repàs… i tot açò necessita d’una ràpida solució.

És també conegut que existeixen locals buits distribuïts pel nostre municipi que són de titularitat municipal i que podrien adequar-se amb una despesa no molt gran per a ser utilitzats per a l’estudi. Seria una manera de facilitar l’estudi per a aquells que no tenen les condicions adequades en la seua vivenda: ordinadors, consulta de llibres a la Biblioteca, grups d’amics que solucionen dubtes entre ells…

Exposada la proposta, presentem la següent moció a consideració del Plenari:

MOCIÓ:

  1.  Que es cree una comissió per a investigar quins locals podrien habilitar-se i,per tant, dedicar-se a l’estudi.
  2.  Que, si algun local estigués disponible per a tal fi, s’equipara amb: taules i cadires. A més a més, un sol conserge podria obrir i tancar l’establiment sense necessitat de què hi haguera vigilància.
  3. Que s’arribara a un acord amb els directors dels instituts per tal de que puguen utilitzar-se les biblioteques dels centres, quasi sempre desaprofitades, durant l’horari lectiu del centre. Açò seria beneficiari per als estudiants del mateix centre que van a enfrontar-se a les Proves d’Accés a la Universitat i, si fóra possible, també podrien accedir els estudiants universitaris.
  4. Que, quan el nou museu arqueològic, Vila-Museu, estiga obert i en funcionament, s’habilite el soterrani de la Casa de Cultura per albergar sales d’estudi col·lectiu on els estudiants puguen realitzar treballs o estudiar en grup sense la necessitat de guardar silenci.
  5. Que, tot i que l’ASSOVEU ha aconseguit un acord amb la regidoria de Juventut per que la Biblioteca Cristóbal Zaragoza i la Casa de Joventut es mantinguen obertes per més hores, es mantinga oberta la Biblioteca Cristóbal Zaragoza a migdia i La Casa de La Joventut els caps de setmana.

 

ACTUALITZACIÓ: Pareix ser que Esquerra Unida porta també una moció semblant i ambdós grups han decidid presentar una moció conjunta. Aixina i tot, estes són les propostes que Joves Socialistes de La Vila Joiosa hem presentat.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Connect with Facebook

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>